Säkerhetstips

Vissa saker är mycket viktiga att tänka på ur säkerhetsperspektiv när man är med på dejtingsidor. Här artikeln går vi igenom det viktigaste som du bör veta.

Dina personuppgifter

Du bör aldrig lämna ut speciellt mycket information om dig själv till något du nyligen träffat på nätet. Saker som personnummer, adress, telefonnummer hem och var du arbetar bör du till en början inte berätta om.

Första träffen

När du skall träffa en person för första gången så är det viktigt att mötas på en allmän plats där det rör sig mycket folk. Du kan inte veta om den du skall träffa är farlig, därför att det bra att ha andra omkring sig. Kom ihåg att alltid berätta för någon vem du ska träffa, var ni skall ses och när. Gå aldrig med på att låta den du skall träffa skjutsa dig hem från dejten.

Var skeptisk

Lita aldrig helt på det din dejt säger, det finns både män och kvinnor på dejtingsidor som har andra värderingar än du har. Vad säger dina instinkter till dig och den person du träffar? -Verkar det vara en pålitlig människa? Tills det att du känner personen bättre så bör du vara vaksam.

Hjälp oss att skydda kvinnor!

I förebyggande syfte så vill vi få fler att lära sig om de faror som finns relaterat med dejtingsidor och hur man kan skydda sig. Det är vår förhoppning att du vill hjälpa till, antingen genom att helt enkelt berätta för de bekanta du har som håller på med dejting på internet, eller genom att länka till den här artikeln på din blogg eller hemsida.