Dejting – 5 misstag du ska undvika

Är du osäker om du kan klara av dejting på nätet? – Var inte det!
Dejting på nätet har växt otroligt snabbt de senaste åren och är idag ett av de vanligaste sätten att träffas. Fler än två miljoner(!) människor har provat dejtingsidor i Sverige, och tusentals fler gör det varje dag genom att bli medlemmar. I Sverige så dejtar idag över en miljon människor, och fler ansluter sig varje dag.

par som dejtar

Fungerar dejting på nätet?

Eftersom du läser den här artikeln kanske du fortfarande är lite skeptiskt till nätdejting? Vissa tycker även att det kan vara lite pinsamt att hålla på med. Vi tycker dock att det absolut inte är något att skämmas för. Nätdejting är som sagt väldigt vanligt och otroligt effektivt. Hela 2/3 som provar dejtingsajter lyckas hitta en partner där.

Men för att du också ska lyckas finns det några vanliga misstag du bör undvika, som tur är går vi igenom dem i denna artikel.

1. Fuska inte med bilden

Många tänker att de lyckas bättre med dejting på nätet om de använder en smickrande bild. Det är helt rätt och självklart bör du välja din bild med omsorg. Dock måste du komma ihåg att ifall bilden inte liknar dig i verkligheten så kommer allt gå i stöpet vid första träffen. Så gör inte misstaget att använda en alldeles förskönande bild.

2. Var inte för framfusig

Det krävs lite mod för att inleda en konversation med någon du inte känner. Det är rätt och bra att våga ta första steget! Men var inte för framfusig, får du inte svar direkt eller alls så släpp det och gå vidare. Det är ingen idé att tjata sig till en träff, det kommer inte hålla i längden i alla fall.

3. Överdriv inte din personlighet

Ett bra sätt att hitta lämpliga dejter på dejtingsidor är att beskriva dina egna intressen, det hjälper andra som delar dina intressen att hitta dig. Men se till att inte överdriva, det kan leda till att du matchar med personer som sedan blir besvikna när du inte delar deras intressen på riktigt.

Exempel: Att du hoppat fallskärm en gång för 10 år sedan betyder inte att du är fallskärmshoppare! Men kanske kan du istället beskriva dig själv som våghals eller öppen för nya saker?

4. Ge inte upp för snabbt

Ibland kan det ta några försök innan du hittar en person du klickar med. Bara för de första du skrivit till eller chattat med inte har resulterat i en bra dejt så ska du inte ge upp. Fortsätt fiska i dejtingsjön, det kommer nya medlemmar varje dag! Däremot kan det vara bra att utvärdera efter varje dejt eller chatt: vad gick bra och vad som gick mindre bra? Vad du bör ändra till nästa försök?

Följande är bra att tänka på:

  • Var det vid första dejten det gick fel? I så fall vad kan det bero på? Bröt du mot regel nummer ett?
  • Får du inte svar när du skriver till andra? Testa olika typer av meddelanden, med och utan humor exempelvis.
  • Var det något du skrivit i din profil som inte riktigt var sant eller överdrivet?

5. Första dejten bör ske bland folk

När det är dags för första dejten, se till att ni möts på en allmän plats bland andra människor. Det är bra av flera anledningar, inte minst ger det en ökad trygghet för er båda eftersom det är första gången ni möts i verkligheten. Dessutom kan det göra att stämningen blir mer avslappnad då det är lite liv och rörelse kring er, vilket minskar risken för att tystnader i konversationen framstår som obekväma.

Nu är du redo för dejting på nätet

Nu gäller det bara att sätta igång och testa vår tips i ditt nätdejtande. Om du inte redan har ett konto på en dejtingsajt, så kan du spana in vår topplista med de bästa dejtingsidorna. Där kan du även på gratis registrering på de mest populära sidorna.